spot_imgspot_img

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Βασική επιδίωξη της Ακαδημίας είναι η βελτίωση των ατομικών χαρακτηριστικών των αθλητών μας. Από το ξεκίνημά μας μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία των αθλητών μας είναι πολύ μικρής ηλικίας (μεταξύ 4 και 12 ετών) οπότε ο προγραμματισμός των προπονήσεων αφορά τεχνική και, σχεδόν, καθόλου ομαδική τακτική καθώς δεν έχουν φτάσει ακόμα τα παιδιά σε ηλικία που να μπορούν να την εμπεδώσουν.

Τον συνολικό προγραμματισμό των προπονήσεων της Ακαδημίας τον έχει αναλάβει ο Τεχνικός Διευθυντής. Μέσα από αυτόν εμπεδώνεται και η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού που θέλουμε να περάσουμε στους αθλητές μας. Για να καταλήξουμε στον προγραμματισμό συμβουλευτήκαμε αρχικά τον κ. Bruno Redolfi, άμεσο συνεργάτη μας και Τεχνικό Διευθυντή της συνεργαζόμενης Italian Soccer School. (περισσότερα στην ενότητα «Συνεργασίες».

Στην συνέχεια, ο Τεχνικός Διευθυντής ταξίδεψε και ήρθε σε επαφή με πολλές Ακαδημίες του εξωτερικού, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Αγγλία και η Ελβετία. Συγκέντρωσε πληροφορίες για την φιλοσοφία, τον προγραμματισμό και το ασκησιολόγιο και, αφού μελετήσαμε και διαλέξαμε αυτές που ταιριάζουν στην δική μας φιλοσοφία και στην ελληνική πραγματικότητα, φτιάξαμε έναν προγραμματισμό βασιζόμενο στα καλύτερα, σύμφωνα με την δική μας γνώμη, στοιχεία από την κάθε μία.

Επιθυμητός τρόπος παιχνιδιού που θέλουμε να εμπεδώσουν τα παιδιά είναι η ένταση και ο ρυθμός. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί υψηλή ένταση και γρήγορο ρυθμό σε όλο το γήπεδο και αυτό προσπαθούμε – στο μέτρο του δυνατού – να περάσουμε. Προσανατολιζόμαστε στο επιθετικό ποδόσφαιρο (τι Strikers θα ήμασταν) με πίεση σε κάθε ζώνη του γηπέδου.

Βασικοί άξονες της μεθοδολογίας αποτελούν πέντε σημεία-κλειδιά: τεχνική- τακτική- φυσική και νοητική κατάσταση – κοινωνικοποίηση (technical- tactıcal -physıcal- social -mental). Στις μικρότερες ηλικίες επικεντρωνόμαστε σε ασκήσεις τεχνικής σε παιχνιώδη μορφή με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην ανάπτυξη της νοητικής ικανότητας και της κοινωνικοποίησης. Στις μεγαλύτερες ηλικίες προστίθεται το κομμάτι της τακτικής και της φυσικής κατάστασης. Γενικά ενθαρρύνουμε την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα και τη λήψη άμεσων αποφάσεων, με στόχο την εξοικείωση του ποδοσφαιριστή στις συνθήκες του ποδοσφαίρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Newsletter

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ